Waarom een weddingplanner?

door | mrt 10, 2020 | 0 Reacties

“Waarom zou ik een weddingplanner inhuren…?”

… dat is toch veel te leuk om zelf te doen?” Dat is ook helemaal waar en het is ook superleuk om zelf te doen. Met een weddingplanner blijf je ook alle leuke dingen zelf doen. En de minder leuke dingen die veel kennis en ervaring vragen, besteed je lekker uit.

Wat ik merk is dat er nog steeds veel misvattingen zijn over het bestaan van dit beroep. Zelfs op de trouwdag van het bruidspaar vraagt Oom Jan “wat ik nou allemaal aan het doen ben?”  Een bruiloft organiseren is hartstikke leuk maar is tevens een tijdrovende aangelegenheid. Sommige bruiden zien het als een tweede baan, maar er zijn er ook die aan niets anders meer kunnen denken.

Sit back and relax

De meeste bruidsparen hebben geen idee hoeveel uren er gaan zitten in het organiseren van een bruiloft. Daarnaast lukt het geen enkel bruidspaar om alles alleen te doen. Voor het ceremoniemeesterschap zal er altijd hulp ingeschakeld moeten worden van een familielid of vrienden. Maar is het wel een goed idee om je vrienden of familie te vragen voor zo’n verantwoordelijke job? Wil je hen wel zoveel laten regelen? Missen ze dan niet grotendeels de leuke bruiloftsdag? Of mogen zij ook lekker genieten van jullie dag?

Een bruiloft organiseren is hartstikke leuk maar is tevens een tijdrovende aangelegenheid. Sommige bruiden zien het als een tweede baan, maar er zijn er ook die aan niets anders meer kunnen denken.

Nienke Burgerman weddingplanner A taste of Italy Weddings

Professionele weddingplanner

We zien steeds meer bruidsparen die hulp inschakelen van een professionele weddingplanner. Een weddingplanner heeft enerzijds specifieke kennis en ervaring en zal de voorbereidingen op een beter manier aanpakken. Anderzijds kan zij zich tijdens de bruiloft zelf volledig concentreren op het verloop ervan, zonder eraan hoeven deel te nemen.

Weddingpakketten

Natuurlijk is het anders als je een bruiloft hebt die zich beperkt tot een tiental mensen. Of als je gaat voor een bruiloft met een klein budget. Dan is het inhuren van een weddingplanner misschien minder logisch. Je zou dan heel goed gebruik kunnen maken van alleen een ceremoniemeester, of je laten adviseren door middel van een Weddingconsult.

Je ziet tegenwoordig dat veel Weddingplanners verschillende pakketten aanbieden. Zo is er dus voor elk budget een mogelijkheid om gebruik te maken van professionals, i.p.v. familie of vrienden.

Wedding Styling

Voor de styling van de bruiloft wordt vaak hulp ingeschakeld van vrienden. Maar ook hier zit veel werk achter verborgen. Op de dag zelf zijn zij druk met de versiering en het stylen van verschillende ruimtes en dinertafels.

Door gebruik te maken van alleen een Weddingstylings-pakket besteed je dit uit en kunnen vrienden en familie genieten van de dag. Zo ziet jouw Weddingday eruit om door een ringetje te halen.

 

Bruiloften in het buitenland

In de USA en in Engeland is het hebben van een weddingplanner de normaalste zaak van de wereld. Ieder bruidspaar maakt er gebruik van. In ons nuchtere kikkerlandje wordt het gezien als iets decadents. Bruidsparen zijn bang dat ze scheef aangekeken worden door familie of vrienden.

Totaal onterecht! Het kan juist geld schelen!

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen kun je ook kiezen uit verschillende pakketten zoals: Weddingstyling, weddingconsult of ceremoniemeester. Er zijn voor elk budget voldoende mogelijkheden. Vrienden en familie blijven gevrijwaard, zodat zij kunnen genieten van de dag!

Wat kost een Weddingplanner?

Ik hoor je nu denken: “voor elk budget?” Wat kost een weddingplanner nu eigenlijk? De prijzen zijn uiteenlopend. De meer ervaren weddingplanners en de weddingplanners die een portefeuille hebben met bijvoorbeeld BN’ers en grote, mooie projecten, hebben een hoog uurtarief. Een startende weddingplanner begint ongeveer met een uurtarief van 50 euro. Afhankelijk van de service (weddingpakket) dat je afneemt en het aantal uren die erin gaan zitten, wordt de eindprijs bepaald in een op maat gemaakte offerte. Voor meer informatie of een offerte kun je altijd contact met ons opnemen.

Hieronder vind je een aantal feiten en goede redenen waarom het inhuren van een weddingplanner jullie vele voordelen op kan leveren:

 1. Een weddingplanner zorgt voor totale ontspanning. Dit is misschien wel de allergrootste reden waarom veel bruidsparen tegenwoordig een weddingplanner inhuren. Natuurlijk maken jullie nog steeds alle keuzes zelf, maar de uitvoering ligt bij de weddingplanner.
 2. Een weddingplanner beschikt over een groot netwerk met betrouwbare leveranciers en kent als geen ander de mooiste plekjes voor jouw bruiloft. Zeker als je kiest voor een bepaald thema weet zij precies welke locatie daar het beste bij past. Zo voorkom je dat je door de bomen het bos niet meer ziet en te veel aan locaties je verwarren.
 3. Een weddingplanner weet wat iets vandaag de dag kost en beheert en bewaakt je budget. Ze kan creatief omgaan met uitgaves en zorgt ervoor dat je niet snel iets hoeft te laten.
 4. Een weddingplanner heeft vaste prijs afspraken met leveranciers, waar kortingen in opgenomen zijn zodat dit onderaan de streep jullie veel geld kan besparen.
 5. Een weddingplanner is op de hoogte van de wet en regelgeving in de trouwbranche. Zij kent de laatste trends op het gebied van trouwen.
 6. Een weddingplanner beheerst vele organisatietechnieken en weet op een zeer gestructureerde manier je bruiloft te plannen. Op deze manier kan je met een gerust hart de gehele organisatie van je bruiloft over laten aan een professional.
 7. Een weddingplanner is uitstekend in te huren als ceremoniemeester. Zo is een familielid of goede vriend(in) niet de hele dag druk met de planning en het goede verloop van jouw dag. Zij is een professional en lost vragen en problemen op. Van de gasten maar ook van de leveranciers. Ze blijft kalm en is stressbestendig en kan uitstekend improviseren, mocht dit nodig zijn.
 8. Een weddingplanner helpt, ondersteunt en adviseert bruidsparen bij het plannen van hun bruiloft en het maken van bepaalde keuzes. Zo beslist het bruidspaar uiteindelijk alles zelf.
 9. Het inhuren van een weddingplanner levert een heleboel tijdsbesparing op. Deze overige tijd kan je steken in leuke dingen. Denk bijvoorbeeld aan het proeven van menu’s of het bezoeken van een locatie.
 10. Gaan jullie trouwen in het buitenland? Dan is het inhuren van een weddingplanner van absolute meerwaarde. Het is bijna onmogelijk om het alleen te doen. Vaak is de weddingplanner gespecialiseerd in het organiseren van jouw bruiloft, in de regio waar jullie willen trouwen. Ze kent de wet en regelgeving, de mooiste locaties én leveranciers voor jullie droomweekend!

All you need is love and a WEDDINGPLANNER”

Waarom een weddingplanner inhuren? Zodat je ongestuurd kunt genieten van je trouwdag

Sit back and relax

Door deze opsomming van een aantal belangrijke redenen is het goed zichtbaar dat het inschakelen van een weddingplanner van onschatbare waarde kan zijn.

Wil je in alle rust en stressvrij genieten van de planning van jouw trouwdag en zie je een samenwerking wel zitten? Neem dan contact op!

Geschreven door Nienke Burgerman

Nienke is een sportieve, creatieve, reislustige en trotse moeder van Kate Siena en Dante en vrouw van Stephan. Gek op Italië, Latte Macchiato, hardlopen en Marathon Medailles, verslaafd aan AntaFlu want daar zit geen suiker in. Haar doel als Weddingplanner: Bruidsparen helpen hun visuele droom te verwezenlijken. Haar stijl is het beste te omschrijven als puur met natuurlijke elementen gecombineerd met een rustieke en moderne twist. Haar motto: laten we het vooral proberen het risico is dat het lukt.

Wellicht vind je dit ook interessant

Trouwen in 2021, een bijzonder jaar

Trouwen in 2021, een bijzonder jaar

Allereerst van harte gefeliciteerd met jullie verloving! Waarschijnlijk kom je op deze blog terecht omdat je graag alles wilt weten over trouwen in 2021. Ik help je graag op weg en zal je laten zien waarom trouwen in 2021 anders gaat worden dan normaal. Dit omdat Tante Corona er goed heeft ingehakt en zeker ook in de trouw branch voor veel onrust heeft gezorgd. Maar met de hulp van mensen uit het vak én wat Tips en Tricks hoeft het voor jullie absoluut geen probleem te zijn om een onvergetelijke trouwdag te hebben in 2021.

Lees meer
Een Italiaanse bruiloft tijdens corona

Een Italiaanse bruiloft tijdens corona

Een Italiaanse bruiloft tijdens corona, is het dan toch mogelijk? We weten allemaal hoe heftig Italië is getroffen en hoe de Lockdown ervoor zorgt dat er deze zomer niet getrouwd kan worden in Italië. Veel stellen zien hun bruiloftsweekend in rook opgaan en stellen hun bruiloft met 1 jaar uit. Maar wat nou als jouw datum zo belangrijk voor je is en je zo graag de bruiloft gewoon door wilt laten gaan?…

Lees meer
7 tips om de Perfecte Trouwjurk te vinden

7 tips om de Perfecte Trouwjurk te vinden

De Perfecte Trouwjurk. Voor een vrouw is dit echt de ultieme droom. Iedere vrouw wil zich Once in a lifetime een prinses voelen. Van kleins af aan droom je al van die prachtige trouwjurk. Met recht het leukste onderdeel van de hele bruiloft…. Geniet je ook zo van het programma “Say Yes tot the dress”? Een programma waar bruiden gefilmd worden in hun zoektocht naar de perfecte trouwjurk. Dit seizoen gepresenteerd door Fred van Leer, een ervaren stylist. Hij weet precies wat er op het gebied van bruidsmode trending is. En hij weet als geen ander hoe hij een vrouw kan laten stralen in voor haar, de mooiste jurk.

Lees meer

Reacties

0 Reacties

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

 1. Trouwen in 2021, een bijzonder jaar • A taste of Italy Weddings - […] houd ik makkelijk overzicht en kan je ervan uitgaan dat het goed geregeld is. In mijn blogbericht “Waarom een…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in om deze freebie te downloaden

Laat je naam en emailadres achter en de download wordt gestart

Toestemming

Dankjewel voor het invullen van je gegevens. Veel plezier met je download,

Pin It on Pinterest

Share This