Trouwen in 2021, een bijzonder jaar

door | jun 17, 2020 | 0 Reacties

Trouwen in 2021 een bijzonder jaar!

Allereerst van harte gefeliciteerd met jullie verloving! Waarschijnlijk kom je op deze blog terecht omdat je graag alles wilt weten over trouwen in 2021. Ik help je graag op weg en zal je laten zien waarom trouwen in 2021 anders gaat worden dan normaal. Dit omdat Tante Corona er goed heeft ingehakt en zeker ook in de trouw branch voor veel onrust heeft gezorgd, maar met de hulp van mensen uit het vak én wat Tips en Tricks hoeft het voor jullie absoluut geen probleem te zijn om een onvergetelijke trouwdag te hebben in 2021.

Waarom is 2021 zo’n bijzonder jaar om te trouwen? En wat heeft Corona daar mee te maken?

Veel bruidsparen hebben hun mooiste dag moeten verplaatsen naar een andere datum, later in het jaar maar nog meer bruidsparen waren gedwongen hun bruiloft met een jaar uit te stellen. Dat het gezorgd heeft voor de nodige traantjes is zeker en dit waren helaas geen traantjes van geluk. Toch denk ik, dat ondanks het verdriet en de stress die het met zich meegebracht heeft, het zeker ook voor positieve momenten zal zorgen en de Wedding Day op de nieuwe datum helemaal gerockt gaat worden. Er is immers meer tijd en je kunt dus meer aandacht geven aan het voorbereiden van jullie speciale dag.

Hoe dan ook komen we volgend jaar in een jaar terecht, waarin heel veel locaties en leveranciers al volgeboekt zijn en dus vraagt het jaar 2021 om veel creativiteit en een beetje hulp van mensen die er hun dagelijkse job van hebben gemaakt.

Waar moet je op letten en wat is belangrijk om rekening mee te houden?

Check of de locatie die je gekozen had nog beschikbaar is en maak je gastenlijst up-to-date.

Is je budget nog steeds toereikend? Is de datum of de leverancier belangrijk voor je? Schuif je liever met de datum óf kies je voor een andere locatie? Belangrijk is, voordat je the save-the-date verstuurd, dat dit helemaal helder is.

Heb je een keuze gemaakt en staan de datum en locatie vast, stuur dan een leuke Change-The-Date kaart, zodat de gasten weten dat de datum verzet is. Je hoeft hier uiteraard nog geen details in te zetten maar gasten weten wel dat ze deze datum vast moeten leggen.

The Next step

Vergeet zeker niet te kijken naar de overige leveranciers: je fotograaf, je kapper en stylist, je videograaf, dj, bruidsbloemist en babs (buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand). Ook deze mensen zijn volgend jaar extra belast door bruidsparen die hun bruiloft verschoven hebben. Houdt hier dus absoluut rekening mee en boek deze mensen op tijd. Zijn ze niet meer beschikbaar, kijk dan naar andere leveranciers en bedenk goed dat deze weer een ander prijskaartje kunnen hebben.

Trouwjurk, kostuum en ringen hebben een langere levertijd door de Corona crisis, dit zijn ook zeker belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden.

Overige zaken kunnen ook later opgepakt worden. Er is minder haast bij geboden, maar blijf evengoed je planning in de gaten houden en bedenk dat dit jaar echt booming is. Alles wat je heel graag wilt zou lastiger kunnen worden of waarschijnlijk meer moeite kosten.

Misschien klinkt het allemaal simpel of juist niet, maar weet dat het plannen van een bruiloft veel tijd kost en dat het normaal ook lastig kan zijn om je favoriete leverancier te boeken. In het jaar 2021 dus helemaal!

Weddingplanner

Heb je geen idee waar en hoe je moet beginnen? Neem gerust contact met mij op.
Het voordeel is dat ik contacten heb met leveranciers en goed in kaart kan brengen waar er knelpunten in de planning kunnen ontstaan. Met mijn ervaring en contacten houd ik makkelijk overzicht en kan je ervan uitgaan dat het goed geregeld is. In mijn blogbericht “Waarom een weddingplanner?”, lees je over de vele andere voordelen van het werken met een weddingplanner.

Weddingplanner Nienke Burgerman komt van pas als je wilt trouwen in 2021

Ceremoniemeester

Wil je jouw bruiloft zelf plannen en zie je trouwen in 2021 als een uitdaging? Huur mij dan in als jouw ceremoniemeester. Zo hoef je hier een vriend/vriendin of familielid niet mee te belasten. Ik neem de hele planning goed met je door om te kijken of dit goed is gegaan en je kan mij mooi gebruiken voor een goede helicopter view.

Veel liefs,

 

Geschreven door Nienke Burgerman

Nienke is een sportieve, creatieve, reislustige en trotse moeder van Kate Siena en Dante en vrouw van Stephan. Gek op Italië, Latte Macchiato, hardlopen en Marathon Medailles, verslaafd aan AntaFlu want daar zit geen suiker in. Haar doel als Weddingplanner: Bruidsparen helpen hun visuele droom te verwezenlijken. Haar stijl is het beste te omschrijven als puur met natuurlijke elementen gecombineerd met een rustieke en moderne twist. Haar motto: laten we het vooral proberen het risico is dat het lukt.

Wellicht vind je dit ook interessant

Een Italiaanse bruiloft tijdens corona

Een Italiaanse bruiloft tijdens corona

Een Italiaanse bruiloft tijdens corona, is het dan toch mogelijk? We weten allemaal hoe heftig Italië is getroffen en hoe de Lockdown ervoor zorgt dat er deze zomer niet getrouwd kan worden in Italië. Veel stellen zien hun bruiloftsweekend in rook opgaan en stellen hun bruiloft met 1 jaar uit. Maar wat nou als jouw datum zo belangrijk voor je is en je zo graag de bruiloft gewoon door wilt laten gaan?…

Lees meer
7 tips om de Perfecte Trouwjurk te vinden

7 tips om de Perfecte Trouwjurk te vinden

De Perfecte Trouwjurk. Voor een vrouw is dit echt de ultieme droom. Iedere vrouw wil zich Once in a lifetime een prinses voelen. Van kleins af aan droom je al van die prachtige trouwjurk. Met recht het leukste onderdeel van de hele bruiloft…. Geniet je ook zo van het programma “Say Yes tot the dress”? Een programma waar bruiden gefilmd worden in hun zoektocht naar de perfecte trouwjurk. Dit seizoen gepresenteerd door Fred van Leer, een ervaren stylist. Hij weet precies wat er op het gebied van bruidsmode trending is. En hij weet als geen ander hoe hij een vrouw kan laten stralen in voor haar, de mooiste jurk.

Lees meer
Tips voor een Mediterrane wedding styling

Tips voor een Mediterrane wedding styling

Als je denkt aan een bruiloft in het buitenland dan droom je weg bij het idee van de zon, gerijpte tomaten en vers “onbespoten” fruit, gebergte of groene heuvels, misschien water en zand of een zwembad maar meest belangrijk: goed eten en goede wijnen. Een mediterrane bruiloft heeft een zuidelijke Europese ambiance met Arabische invloeden. Het is een mix van verschillende culturen en invloeden en is bij uitstek zeer geschikt om…

Lees meer

Reacties

0 Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in om deze freebie te downloaden

Laat je naam en emailadres achter en de download wordt gestart

Toestemming

Dankjewel voor het invullen van je gegevens. Veel plezier met je download,

Pin It on Pinterest

Share This