Top 10 bruiloft trends voor 2020

door | apr 1, 2020 | 0 Reacties

De Grote Dag

Een bruiloft in 2020/2021 zal steeds meer over individualiteit gaan en een locatie is daarbij, uiteraard van heel groot belang. Want wat zegt een locatie over jullie? Als het in het buitenland is, waarom dan specifiek daar? Het antwoord daarop kan je verder uitwerken in alle facetten van de bruiloft, van het eten tot styling tot entertainment.

Daarom is het belangrijk dat je probeert jullie eigen identiteit in je bruiloft te stoppen, zodat je gasten zien en voelen dat het om de liefdesviering tussen jullie beiden gaat en dat ze niet het gevoel hebben dat ze een bruiloft bijwonen van heel iemand anders.

De sfeer en alle styling eromheen zorgt ervoor dat jullie verhaal wordt verteld zoals jullie zijn!

De laatste bruiloft trends

Dat een bruiloft gestyled is volgens de laatste  bruiloft trends en bijvoorbeeld niet past bij jullie, is  iets wat je altijd moet proberen te vermijden. Daarom is het heel belangrijk dat je samen met je weddingplanner en/of weddingstylist probeert een verhaal te schetsen of probeert uit te beelden met bijvoorbeeld een Moodboard wat bij jullie past. Zo kan je nog prima meedoen met de laatste trends en ze eventueel subtiel of in kleine details laten terugkomen, zodat de gasten altijd het gevoel blijven houden dat ze op jullie bruiloft aanwezig zijn en zich daardoor op hun gemak voelen.

De sfeer en alle styling eromheen zorgt ervoor dat jullie verhaal wordt verteld zoals jullie zijn!

Wat we veel zien en alleen nog maar zullen zien de komende jaren, is veel meer maatwerk. Moderne koppels willen veel creatiever met de hele organisatie omgaan, in plaats van blindelings tradities in ere houden. Zo zie je dat tradities en religieuze huwelijken omgebogen worden tot nieuwe maar toch hele geestige elementen.

Maar wat zijn dan de laatste trends van 2020?

 1. Duurzaamheid
  Duurzaamheid staat in 2020/2021 echt met stip op 1. Je ziet dat bedrijven veel investeren om alles zo eco-vriendelijk mogelijk te maken, ook duurzame bruiloften maken hun opmars. Veel koppels maken een online website aan om zo geen papieren uitnodigingen te versturen, Confetti wat biologisch afbreekbaar is (bladconfetti) en bloemzaadjes als bedankjes. Op deze bruiloften zie je veel groen.
 2. UNPLUGGED Ceremonie
  Kijken met de ogen en niet met de mobiele telefoons. Heel begrijpelijk want de foto’s worden gemaakt door een ingehuurde fotograaf en de fotograaf doet zijn of haar best om de mooiste foto’s te maken en dat wordt moeilijk als de gasten er steeds voor staan met hun mobieltje. Wat je vaak ziet is een mooi unplugged ceremonie bord of poster om je gasten te informeren over de unplugged bruiloft voordat ze naar jullie ceremonie gaan.
 3. Micro bruiloft
  Intieme bruiloft/micro bruiloft. Met een kleine clubje deze mooie dag vieren, hoe bijzonder en mooi! Kies je voor een kleine micro bruiloft dan kies je voor een bruiloft met circa 40 gasten, dus met je inner circle. Daarnaast super goed voor je budget, je kan helemaal uitpakken op alle andere onderdelen. Denk aan uitgebreid eten of een op maat gemaakte ceremonie waar een aantal mensen aanbod komen om bijvoorbeeld te bedanken en in het zonnetje te zetten. Denk aan je ouders of die speciale vriend.
 4. Italian Vineyard
  Eten in een wijngaard aan een lange prachtig gedekte tafel met een heerlijk Italiaans menu met flessen wijn op tafel en met de allerliefste familie en vrienden. Ceremonie lekker buiten met de voeten in het gras zittend op een bankje, tussen de schaduwrijke bomen. Een prachtige backdrop wat resulteert in een schitterend plaatje om bij weg te dromen. Ook kun je je Italiaanse bruiloft in Nederland hebben. Landgoed De Olmenhorst is daarvoor bij uitstek een perfecte locatie.
 5. Drone bruiloft
  Investeren in fotografie en video beelden met drones. Bruidsparen kiezen er steeds meer voor om hun verhaal met korte trailer-achtige filmpjes vanuit de lucht vast te leggen om het verhaal terug te kunnen zien voor later of om het te laten zien aan anderen. Dit past goed bij een outdoor wedding.
 6. Grootse styling
  Een bruiloft met grote Stylings elementen zoals grote Backdrops maar ook Neon Letters en grote wildbloemboeketten. Pampasgrassen (volle pluimen) zie je ook steeds meer.
 7. Eén locatie voor alles
  De hele bruiloft op 1 locatie, dit wordt steeds populairder. Voorheen zag je op bruiloften dat de first look bij de bruid haar ouders plaats vond en gingen we van de kerk naar de receptie, om vervolgens van de fotoshoot locatie terug te racen naar de locatie voor het bruiloftsdiner en het feest. Nu vinden bruidsparen het fijn als alles op 1 locatie is, zodat de dag veel meer ontspannen verloopt.
 8. Soepelvallende trouwjurken
  Trouwjurk trends voor 2020/2021 zijn jurken met een lage rug en diepe V hals. Bohemian chic style met soepel vallende stoffen zoals zachte tule, kant en chiffon. Dit oogt losjes en valt elegant langs je lichaam, daarnaast kan je er de hele dag vrij in bewegen, zitten en dansen.
 9. Veelzijdige muziek
  Openingsdans wordt goed in elkaar gezette openingsknaller van de dansvloer. Bruidsparen verrassen hun gasten, met wat in eerste instantie lijkt op een romantische slow dans maar ineens met een uptempo track, veranderd in een opzwepende openingsknaller.
 10. Uitgerekt trouwseizoen
  Het trouwseizoen wordt langer. Per jaar worden er gemiddeld tussen de 65.000 en 70.000 huwelijken voltrokken. Het hele jaar door wordt er getrouwd, maar de meeste bruiloften vinden plaats tussen april en september. Deze periode noemen we het trouwseizoen. De trend is dat het trouwseizoen langer wordt. We merken dat er nog veel mooie dagen zijn in oktober en november en bovendien zijn er dan meer locaties beschikbaar en is je favoriete leverancier makkelijker te boeken.

Dicht bij jezelf blijven

Zoals je in het begin al kon lezen is deze top 10 belangrijk als je een bruiloft wilt vieren volgens de laatste trends, maar mijn advies zal altijd zijn om bij jezelf te blijven en heel erg te luisteren naar wat jullie zelf mooi vinden.

Wil je hierover met ons sparren?

Neem dan contact op voor bijvoorbeeld een weddingconsult. Wil je deze laatste styling trends ook zien op jouw bruiloft? Maak gebruik van ons Weddingstylings pakket.

Geschreven door Nienke Burgerman

Nienke is een sportieve, creatieve, reislustige en trotse moeder van Kate Siena en Dante en vrouw van Stephan. Gek op Italië, Latte Macchiato, hardlopen en Marathon Medailles, verslaafd aan AntaFlu want daar zit geen suiker in. Haar doel als Weddingplanner: Bruidsparen helpen hun visuele droom te verwezenlijken. Haar stijl is het beste te omschrijven als puur met natuurlijke elementen gecombineerd met een rustieke en moderne twist. Haar motto: laten we het vooral proberen het risico is dat het lukt.

Wellicht vind je dit ook interessant

Trouwen in 2021, een bijzonder jaar

Trouwen in 2021, een bijzonder jaar

Allereerst van harte gefeliciteerd met jullie verloving! Waarschijnlijk kom je op deze blog terecht omdat je graag alles wilt weten over trouwen in 2021. Ik help je graag op weg en zal je laten zien waarom trouwen in 2021 anders gaat worden dan normaal. Dit omdat Tante Corona er goed heeft ingehakt en zeker ook in de trouw branch voor veel onrust heeft gezorgd. Maar met de hulp van mensen uit het vak én wat Tips en Tricks hoeft het voor jullie absoluut geen probleem te zijn om een onvergetelijke trouwdag te hebben in 2021.

Lees meer
Een Italiaanse bruiloft tijdens corona

Een Italiaanse bruiloft tijdens corona

Een Italiaanse bruiloft tijdens corona, is het dan toch mogelijk? We weten allemaal hoe heftig Italië is getroffen en hoe de Lockdown ervoor zorgt dat er deze zomer niet getrouwd kan worden in Italië. Veel stellen zien hun bruiloftsweekend in rook opgaan en stellen hun bruiloft met 1 jaar uit. Maar wat nou als jouw datum zo belangrijk voor je is en je zo graag de bruiloft gewoon door wilt laten gaan?…

Lees meer
7 tips om de Perfecte Trouwjurk te vinden

7 tips om de Perfecte Trouwjurk te vinden

De Perfecte Trouwjurk. Voor een vrouw is dit echt de ultieme droom. Iedere vrouw wil zich Once in a lifetime een prinses voelen. Van kleins af aan droom je al van die prachtige trouwjurk. Met recht het leukste onderdeel van de hele bruiloft…. Geniet je ook zo van het programma “Say Yes tot the dress”? Een programma waar bruiden gefilmd worden in hun zoektocht naar de perfecte trouwjurk. Dit seizoen gepresenteerd door Fred van Leer, een ervaren stylist. Hij weet precies wat er op het gebied van bruidsmode trending is. En hij weet als geen ander hoe hij een vrouw kan laten stralen in voor haar, de mooiste jurk.

Lees meer

Reacties

0 Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in om deze freebie te downloaden

Laat je naam en emailadres achter en de download wordt gestart

Toestemming

Dankjewel voor het invullen van je gegevens. Veel plezier met je download,

Pin It on Pinterest

Share This