Een Italiaanse bruiloft tijdens corona

door | mei 12, 2020 | 0 Reacties

Foto: lange gedekte dinertafel buiten op locatie Landgoed de Olmenhorst

Een Italiaanse bruiloft tijdens corona, is het dan toch mogelijk?

We weten allemaal hoe heftig Italië is getroffen en hoe de Lockdown ervoor zorgt dat er deze zomer niet getrouwd kan worden in Italië. Veel stellen zien hun bruiloftsweekend in rook opgaan en stellen hun bruiloft met 1 jaar uit.

Maar wat nou als jouw datum zo belangrijk voor je is en je zo graag de bruiloft gewoon door wilt laten gaan?

Wellicht biedt een Italiaanse bruiloft in Nederland tijdens corona een uitkomst!

Eerst even wat feiten op een rij:

  • Per 1 juli 2020 zijn bijeenkomsten van 100 personen weer toegestaan. Ook restaurants mogen weer max. 100 personen verwelkomen (inclusief personeel). De 1,5 meter afstand blijft nog wel gelden. Bruiloften met meer dan 30 personen (max. 100 personen) kunnen dus vanaf 1 juli 2020 doorgaan. Mits deze allemaal op minimaal 1,5 meter van elkaar kunnen zitten! Gezinnen mogen wel bij elkaar zitten.
  • Per 1 juni 2020 mogen horecagelegenheden weer max. 30 gasten ontvangen. Op reservering en met inachtneming van 1,5 meter afstand. Dat telt ook voor het diner en bruiloft feesten.
  • Huwelijksvoltrekkingen bij de gemeente, in de kerk en op een officiële trouwlocatie mogen door gaan. Omdat officiële trouwlocaties vaak ook een horecagelegenheid zijn, kan het zo zijn dat de deuren tot eind mei nog volledig gesloten zijn. Maar vanaf 1 juni mogen horecagelegenheden maximaal 30 personen, en vanaf 1 juli max 100 personen, ontvangen. Belangrijk is dus om, waar de officiële huwelijksvoltrekking plaatsvindt, ten allen tijden, contact op te nemen met de gemeente, kerk of locatie om de mogelijkheden te bespreken. Met inachtneming van de maatregelen.
  • Een bruiloft valt officieel niet onder de regeling die geldt voor evenementen
    (1 september regeling). Wel is het zo dat trouwlocaties met een vergunningsplicht onder de regeling van evenementen vallen. Het is daarom van belang dat je dit checkt met jouw trouwlocatie en vraagt of zij onder de 1 september regeling vallen. Heb je zelf geen vergunning aangevraagd (wat voor de meeste bruidsparen zo zal zijn), dan valt jouw bruiloft dus niet onder de regeling van 1 september.

 

Er zijn dus nog vele mogelijkheden over na deze versoepeling

Nu we weten wat er nog mogelijk is, kunnen we gaan kijken hoe we deze gave bruiloft toch kunnen rocken! Zo’n enorm lange Italiaanse tafel lijkt me dus geen probleem met de 1,5 meter afstand! Gezinnen mogen wel bij elkaar zitten en de 30 gasten zorgen voor de intieme bruiloft waar je toch al naar op zoek was in Italië.

Italiaanse bruilofttafel Olmenhorst

Foto: Lange tafel Boshuis, locatie Landgoed de Olmenhorst

We zoeken dus een La Dolce Vita locatie die zonder vergunning de nieuwe versoepelde regels prima kan handhaven?

Trouwlocatie

A Taste of Italy Weddings heeft gelukkig al het werk al voor jullie gedaan. Ik beschik over een grote portefeuille vol met trouwlocaties voor je Italiaanse bruiloft in Nederland, tussen wijngaarden en boomgaarden, waar je het gevoel hebt toch in Italië te zijn.

Een ceremonie in de wijn- of boomgaard, een prachtige bloemenboog op de achtergrond en witte of blankhouten stoeltjes opgesteld in rijen. Een héérlijke Prosecco om te toosten op de eeuwige liefde en ondertussen bereidt de chef-kok een heerlijk Italiaans diner. In de Wijn of Boomgaard hangen allemaal mooie verlichte lampionnen en de tafels zijn helemaal gedekt in een rustiek Italiaanse stijl. Dit alles sluiten we af met een heerlijke Dolce – nagerecht.

Buiten bruiloft ceremonie locatie Olmenhorst bij Italiaanse bruiloft tijdens corona

Foto: locatie Landgoed de Olmenhorst

Zoals je leest kan je echt nog heel veel kanten op en is jouw Italiaanse bruiloft tijdens corona in Nederland toch te realiseren.

De locatie tussen de wijn- en boomgaarden heeft vaak niet veel meer nodig en met een intiem gezelschap waan je jezelf al snel in Italiaanse sferen. Tel daarbij op de expertise van A taste of Italy weddings, op het gebied van Italiaanse style, en je bent verzekerd van La Dolce Vita in Nederland.

het boshuis locatie olmenhorst

Foto:  het Boshuis locatie Landgoed de Olmenhorst

Buiten bruiloft ceremonie locatie Olmenhorst

Foto: ceremonie in de perenboomgaard bij het Boshuis op locatie Landgoed de Olmenhorst

A taste of Italy Weddings regelt samen met alle Italiaanse invloeden een dag om nooit meer te vergeten, volledig in Italiaanse style.

Wil jij samen met mij deze fantastische Italiaanse bruiloft regelen? Let’s have a latte…

Veel liefs,

 

Geschreven door Nienke Burgerman

Nienke is een sportieve, creatieve, reislustige en trotse moeder van Kate Siena en Dante en vrouw van Stephan. Gek op Italië, Latte Macchiato, hardlopen en Marathon Medailles, verslaafd aan AntaFlu want daar zit geen suiker in. Haar doel als Weddingplanner: Bruidsparen helpen hun visuele droom te verwezenlijken. Haar stijl is het beste te omschrijven als puur met natuurlijke elementen gecombineerd met een rustieke en moderne twist. Haar motto: laten we het vooral proberen het risico is dat het lukt.

Wellicht vind je dit ook interessant

Trouwen in 2021, een bijzonder jaar

Trouwen in 2021, een bijzonder jaar

Allereerst van harte gefeliciteerd met jullie verloving! Waarschijnlijk kom je op deze blog terecht omdat je graag alles wilt weten over trouwen in 2021. Ik help je graag op weg en zal je laten zien waarom trouwen in 2021 anders gaat worden dan normaal. Dit omdat Tante Corona er goed heeft ingehakt en zeker ook in de trouw branch voor veel onrust heeft gezorgd. Maar met de hulp van mensen uit het vak én wat Tips en Tricks hoeft het voor jullie absoluut geen probleem te zijn om een onvergetelijke trouwdag te hebben in 2021.

Lees meer
7 tips om de Perfecte Trouwjurk te vinden

7 tips om de Perfecte Trouwjurk te vinden

De Perfecte Trouwjurk. Voor een vrouw is dit echt de ultieme droom. Iedere vrouw wil zich Once in a lifetime een prinses voelen. Van kleins af aan droom je al van die prachtige trouwjurk. Met recht het leukste onderdeel van de hele bruiloft…. Geniet je ook zo van het programma “Say Yes tot the dress”? Een programma waar bruiden gefilmd worden in hun zoektocht naar de perfecte trouwjurk. Dit seizoen gepresenteerd door Fred van Leer, een ervaren stylist. Hij weet precies wat er op het gebied van bruidsmode trending is. En hij weet als geen ander hoe hij een vrouw kan laten stralen in voor haar, de mooiste jurk.

Lees meer
Tips voor een Mediterrane wedding styling

Tips voor een Mediterrane wedding styling

Als je denkt aan een bruiloft in het buitenland dan droom je weg bij het idee van de zon, gerijpte tomaten en vers “onbespoten” fruit, gebergte of groene heuvels, misschien water en zand of een zwembad maar meest belangrijk: goed eten en goede wijnen. Een mediterrane bruiloft heeft een zuidelijke Europese ambiance met Arabische invloeden. Het is een mix van verschillende culturen en invloeden en is bij uitstek zeer geschikt om…

Lees meer

Reacties

0 Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in om deze freebie te downloaden

Laat je naam en emailadres achter en de download wordt gestart

Toestemming

Dankjewel voor het invullen van je gegevens. Veel plezier met je download,

Pin It on Pinterest

Share This